Chokladkladdkaka i rutor

150 g smör
250 g mörk choklad, 70 procent eller över
1 dl ljus sirap
1 msk baksirap med malt
1 dl strösocker
4 ägg
120 g vetemjöl (2 dl)
1 krm salt
ströbröd till formen
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smöra en ugnsfast form, cirka 20X30 centimeter. Stö med ströbröd.
Grovhacka chokladen och tärna smöret.
Smält chokladen och smöret tillsammans. Antingen på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad. OBS! Det får inte bli för varmt – då skär sig blandningen och chokladen blir grynig.
När chokladen och smöret är smält rör du i sirapen och sockret. Vispa sedan i äggen ett och ett tills du har en tjock och slät chokladkräm.
Sikta eller häll ner mjölet under omrörning tills inga klumpar finns kvar.
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter. Tiden varierar från ugn till ugn och beroende på vilken form du använder så provstick med en sticka i mitten av kakan. Den ska vara kladdig i mitten men genombakt i kanterna.
Låt kakan svalna helt innan den serveras. Antingen kan du servera den rumsvarm eller kall. Låter du den vila i kyl över natten blir den lättare att skära i fina bitar.