Parmesanpaj

Från Tildas kök och vin

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk iskallt vatten
färsk timjan

Fyllning
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
200 gram färskriven parmesan – tex Zeta Grana Padano, 16 mån, lagom stark
salt, peppar

Garnering
Ruccola
(Kalamata) oliver, gärna både gröna och svarta

1. Rör ihop degen och ställ kallt i kylen cirka 20-30 min.
2. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel.
3. Förgrädda pajen på 225 grader i 10-12 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet.
5. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda pajen tills den får fin färg, cirka 25-30 minuter.
6. Låt pajen svalna och något så den hinner ”sätta sig”.
7. Garnera med ruccola och goda blandade (Kalamata) oliver.

Servera med kallskuret, t ex parmaskinka, serranoskinka, salami, bresaola…