Pizza

Från Coops Mersmak fick vi inspiration till Pizza. Fyllningen bestämmer du ju helt själv, vi körde på ost, tomatsås, mozarella, skinka och salami.

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten (37grader)
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl special + mjöl till bakbordet

Pizzadeg: Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg i ca 10 min. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i en timme.

Sätt ugnen på 275°. Knåda degen i några minuter och dela i fyra bitar. Knåda varje degbulle lite till och platta ut med handflatan. Kavla ut degbullarna till tunna runda pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck med tummen ca 2 cm innanför degkanten, detta gör att kanten blir luftig och god vid gräddning.

Topping:

Bred ut tomatsås på bottnarna. Salta och strö över oregano. Riv bitar av mozarellan och fördela ovanpå. Lägg på övrig valfri fyllning.

Grädda mitt i ugnen, 10–12 min. De är klara när fyllningen bubblar rejält och kanterna börjar få färg. Ringla över olivolja och strö över basilika vid servering.

Källa: https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/p/pizza-con-salsiccia-piccante-pizza-med-mozzarella–het-korv/